Ankara, TÜRKİYE
+90 312 222 56 83
herogrencionemlidir@gmail.com

Aileler İçin Seminer – 2

Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrenciler İçin Kapsayıcı Eğitim Hizmetlerinin İyileştirilmesi

Seminere ait sunu – 1

Seminere ait sunu – 2

Seminere ait sunu – 3

Aileler İçin Seminer – 2 Nasıl Geçti?

Her Öğrenci Önemlidir! Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrenciler İçin Kapsayıcı Eğitim Hizmetlerinin İyileştirilmesi projesi kapsamında; disleksi, diskalkuli ve disgrafiyeye sahip çocuğu bulunan 40 aile temsilcisine yönelik farkındalık artırma seminerlerinin ikincisi Sincan’da gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Akademisyenler Birliği Derneği Projeler Koordinatörü Gazi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Tayfun Fındık, derneğin daha önce yapmış olduğu ve halihazırda yürüttüğü projelerden bahsederek birçok alanda Türkiye’nin gelişimi için nasıl mücadele ettiklerini anlattı. Bu projenin bir buçuk sene süreceğinin altını çizen Fındık, katılımcılara evlatları ve ülkenin geleceği için yaptığı fedakarlıklardan dolayı teşekkür etti. Bu seminerleri veren eğitmenlerin alanında uzman olduğunu belirten Fındık, anlatılanların can kulağıyla dinlenilmesini tavsiye etti.

Velilerin farkındalıkları arttı
Özel eğitim alanında uzman olan eğitmenler, katılımcı ailelerle etkileşimli bir seminer gerçekleştirdi. Seminer öncesinde ailelere öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler hakkında sorular içeren bir ön-test dağıtılarak etkinlik öncesi bilgi seviyesi değerlendirildi. Etkinlik sonunda dağıtılan son-testte ise başarı oranının çok yüksek olması eğitmenlerin yüzünü güldürdü.

Alanın en iyi akademisyenleri tarafından verilen seminer dört derste tamamlandı. Veliler, dinamik eğitim yöntemiyle verilen seminere çok iyi adapte oldu.

Doç. Dr. Zehra ATBAŞI ve Dr. İrem AKÇAYIR teorik olarak öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin okuma ve yazma becerilerinin geliştirilmesine yönelik bilgiler aktardı. Ayrıca cinsiyet eğitimine de değinildi. Eğitim esnasında veliler anlatılanları kendi çocuklarıyla eşleştirerek eğitime aktif bir şekilde katıldı.
Aileler empati yapmaya yönlendirildi.

Dr. İrem AKÇAYIR verdiği seminerde ailelerle sürekli diyalog kurmaya özen gösterdi. Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin okumada zorlandığı durumlarda onlara kızarak bu problemlerin ortadan kalkmayacağını belirtti. Ailelerin rahatça okuyabildiği kelimeleri, öğrencilerin aslında daha farklı gördüklerini, zihinlerinde harflerin yerlerinin değiştiğini, düz yazılan bir harfi ters olarak görebildiklerini anlatarak neden okuyamadıklarını anlattı. Bir web sitesi üzerinden açmış olduğu bir metni velilerden okumasını istedi. Ancak projeksiyondan yansıyan metindeki kelimelerin harfleri sürekli yer değiştiriyordu. Haliyle veliler metni rahatça okuyamadı. Veliler öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin neler yaşadığını daha iyi kavradı. Eğitmen Akçayır, bu nedenle özel bir yaklaşımla okuma yeteneklerinin artırılabileceğini katılımcılara aktardı.

Çok Memnun Kaldık
Seminer sonunda aile temsilcileri eğitmenlere teşekkürlerini iletti. Beklediklerinin üstünde güzel geçen ve çok faydalı olan bir etkinlik olduğunu aktardılar. Etkinlik değerlendirme anketinde de organizasyon katılımcılardan tam puan aldı.


Öğretmenlere yönelik seminerlerin ilki 28 Mart’ta
Proje kapsamında tamamlanan ailelere yönelik farkındalık artırma seminerlerinin ardından 28 Mart 2022 tarihinde yine Sincan’da öğretmenlere yönelik farkındalık artırma seminerlerinin gerçekleştirileceği belirtildi.

Video

“Aileler İçin Seminer – 2” Faaliyet Video Kesitleri

Seminer Faaliyet Video Kesitlerine Buradan Erişebilirsiniz.

Test Cevapları

Seminer öncesinde ve sonrasında katılımcılara test uygulanarak bilgi seviyelerindeki artış tespit edilmiştir. Seminerde uygulanan teste ve cevaplarına erişmek için aşağıdaki butona tıklayın.

İNDİR