Ankara, TÜRKİYE
+90 312 222 56 83
herogrencionemlidir@gmail.com

Yöneticiler İçin Seminer – 2

Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrenciler İçin Kapsayıcı Eğitim Hizmetlerinin İyileştirilmesi

Sunum Dosyasını İndir

Seminer Notlarını İndir

Yöneticiler için Seminer – 2 Nasıl Geçti?

OKUL YÖNETICILERI OKUL SIRALARINDA!
Her Öğrenci Önemlidir! Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrenciler İçin Bütünleştirici Eğitim Hizmetlerinin İyileştirilmesi projesi kapsamında; disleksi, diskalkuli ve disgrafiyeye sahip öğrenciler hakkında 30 okul yöneticisine farkındalık artırma semineri verildi. Böylece proje kapsamında hedeflenen altı seminerden altıncısı da tamamlanmış oldu.

HEDEF FARKINDALIK YARATMAK
Projenin amacı öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere yönelik farkındalık yaratarak bu öğrencileri topluma kazandırmak. Daha önce proje kapsamında disleksi, diskalkuli ve disgrafiye sahip çocuğu bulunan Aile temsilcilerine 2 seminer ve MEB’e bağlı öğretmenlere yönelik 2 seminer ve Okul yöneticilerine yönelik 1 seminer verilmişti. Hedefler kapsamında MEB’e bağlı 30 okul yöneticisine yönelik farkındalık artırma seminerlerinin ikincisi Sincan’da gerçekleştirildi. Bu seminerle birlikte proje kapsamında verilmesi planlanan 6 seminer tamamlandı.

PROJE 1,5 YIL SÜRECEK
Seminerin açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Aydın Alperen Erol, Akademisyenler Birliği Derneğinin daha önce yapmış olduğu ve hali hazırda yürüttüğü projelerden bahsederek birçok alanda Türkiye’nin gelişimi için nasıl mücadele ettiklerini vurguladı. Bu projenin bir buçuk sene süreceğinin altını çizen Erol, okul yöneticilerine ülkenin geleceği için yaptığı fedakarlıklardan ve ayırdıkları zamandan dolayı teşekkür etti. Bu seminerleri veren eğitmenlerin alanında uzman olduğunu belirten Erol, anlatılanların can kulağıyla dinlenilmesini önerdi.

YÖNETİCİLERİN FARKINDALIKLARI ARTTI
Özel eğitim alanında uzman olan eğitmenler, katılımcı yöneticilerle etkileşimli bir seminer gerçekleştirdi. Seminer öncesinde 30 okul yöneticisine öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler hakkında sorular içeren bir ön-test dağıtılarak etkinlik öncesi bilgi seviyesi değerlendirildi. Etkinlik sonunda dağıtılan son-testte ise başarı oranının çok yüksek olması eğitmenleri tatmin etti.

Eğitmen tarafından teorik olarak öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin nasıl düşündükleri, nasıl iletişim kurulması gerektiği, onların söylediğimiz şeyleri nasıl algıladıkları, çevredeki nesneleri ya da olayları nasıl zihinlerinde canlandırdıkları yöneticilere anlatıldı. Eğitim esnasında yöneticiler anlatılanları okullarındaki kendi öğrencileriyle eşleştirerek eğitime aktif bir şekilde katıldı.

Yöneticilere öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin yaşadıkları zorluklar hakkında detaylı bilgiler verildi. Yöneticilerin ne gibi noktalarda yardımda bulunarak bu çocuklara faydalı olabilecekleri aktarıldı.

Seminerin son kısmı etkileşimli bir şekilde gerçekleştirildi. Eğitmen, katılımcıları gruplar halinde ayırdı. Okul yöneticileri etkinlik öncesi dağıtılan 21 sayfalık ders notunun uygulamalı kısımları üzerinde gruplar halinde çalıştı. Bu uygulamalı çalışmalar yöneticilerin farkındalıklarının artması ve empati kurmasında önemli rol oynadı.
Seminer sonunda son-testler ve değerlendirme testleri uygulandı.

“VERİMLİ BİR SEMİNERDİ”
Etkinlik bittiğinde okul yöneticileri eğitmenlere teşekkürlerini iletti. Çok verimli bir etkinlik olduğunu vurgulayan okul yöneticileri katılım sertifikalarını alarak vedalaştı. Etkinlik değerlendirme anketinde de organizasyon katılımcılardan iyi puanlar aldı.

Video

“Yöneticiler İçin Seminer – 2” Faaliyet Video Kesitleri

Seminere ait video kesitlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Test Cevapları

Seminer öncesinde ve sonrasında katılımcılara test uygulanarak bilgi seviyelerindeki artış tespit edilmiştir. Seminerde uygulanan teste ve cevaplarına erişmek için aşağıdaki butona tıklayın.

İNDİR